--2-- PROCEDURI SIBIU (oras)


   
 
Home Contact Abonare Mobil

 arata telefon , arata mobil
 arata email
            CAUTA

 DEBIT COLECTSIB
joi, 25 Apr 2024 | 8:01
 
 


Noutati

CREANTA CERTA LICHIDA SI EXIGIBILA
ANALIZA JURIDICA
PROCEDURI
ARIA DE ACOPERIRE
Reprezentare in procedura executarii silite
Cereri catre Birouri executori judecatoresti
LEGISLATIE ARTICOLE PENTRU TINE

reclama

  PROCEDURI

FAZA EXTRA-JUDICIARA

Procedura extra-judiciara ne ofera  maximul de informatii despre debitori privind situatia lor financiara, disponibilitatea de a a achita debitul cat si durata estimativa a recuperarii.

Aceasta procedura va sublinia debitorii care sunt insolvabili si pentru care se impune deschiderea directa si neintarziata a procedurii de faliment (finalitatea acesteia fiind minim deducerea creantei din impozitul pe profit precum si atragerea raspunderii asociatilor si administratorilor firmei debitoare cu bunurile proprii) sau inceperea procedurii judiciare / executare silita, ceea ce va duce la scurtarea timpului de recuperare a creantelor.

In esenta, procedura extra-judiciara consta intr-un sistem de notificari clasificare pe grade, contacte telefonice cat si personale cu factorii de conducere a debitorului, fiind stiut faptul ca abordarea acestora poate determina intelegerea corecta si integrala a consecintelor neplatii debitelor. De asemenea, se pot obtine informatii importante despre activitatea acestora astfel ca se poate face un profil financiar care poate fi utilizat la estimarea unei rate de succes.

Procedura extra judiciara poate duce si la stabilirea unor conventii cu debitorul prin semnarea de angajamente de plata sau esalonarea debitului pentru anumite perioade de timp. 

 PROCEDURA JUDICIARA

In ceea ce priveste desfasurarea procedurii judiciare putem preciza ca aceasta este sustinuta si supravegheata de catre cabinetele de avocatura cu care societatea noastra are incheiate contracte de colaborare si cu care suntem parteneri.

Astfel, actiunile judiciare de recuperare a creantelor sunt inaintate instantelor competente in temeiul procedurii de urgenta prevazuta de OG 5/2001 ceea ce asigura o durata minima de timp pana la obtinerea titlului executor.

Imediat dupa solutionarea favorabila a dosarelor sentinta astfel obtinuta se investeste cu titlu executoriu in vederea inceperii recuperarii pe cale amiabila a creantei sau pornirii procedurii de executare silita.

Consideram ca probatoriul minim necesar desfasurarii cu succes la procedurii judiciare trebuie sa contina urmatoarele acte:

  • contractele intervenite intre parti;
  • fisa clientului ce contine centralizarea facturilor emise precum si al platilor efectuate;
  • copii xerox ale facturilor emise de catre Companie.

Pentru o mai buna desfasurare a procedurii judiciare societatea noastra beneficiaza de colaborarea a mai multor cabinete de avocatura care au  o practica indelungata in domeniul recuperarii de creante, avocatii desemnati sa lucreze permanent cu societatea noastra avand cunostinte de specialitate atat in domeniul financiar contabil si cel al insolventei comerciale cat si in domeniul tranzactiilor comerciale complexe cu debitorii persoane juridice.

 

Ca o ultima etapa a recuperarii de creante, executarile silite sunt pornite doar in cazurile in care  toate celelalte demersuri amiabile si judiciare nu reusesc sa-i atinga scopul. In acest sens, in baza informatiilor si evaluarii efectuate in urma implementarii operatiunilor de tracing, executarea silita este in mod precis directionata catre acele bunuri si venituri deja identificate ceea ce elimina procedurile si timpul necesare identificarii bunurilor de catre executorul judecatoresc.

In functie de fiecare dosar in parte,in functie de obiectul de activitate al companiei demaram proceduri atat in afaza extra judiciara cat si in faza judiciara avand un sistem avansat de urmarire si colectare a creantelor certe,lichide si exigibile.Multe dintre procedure sunt specifice activitatii de recuperare debite si sunt confidential,proceduri care se pot aduce la cunostinta clientului in functie de fiecate faza in parte.

Tot ca si procedura pe care societatea noastra o poate demara este procedura falimentului importiva acelor debitori care nu inteleg sa plateasca la termen debitele.

In cazul in care debitul nu se poate recupera pentru ca debitorul a intrat in procedura insolventei (faliment) putem asista recuperarea debitelor pana la finalizarea acesteia. In acest sens se pot promova cereri de admitere a creantei la masa credala.

Putem preciza ca pentru fiecare zona in care desfasuram activitati de recupeare creante am identificat Birouri de Executori a caror eficienta a fost probata in cursul colaborarii noastre de pana acum atat de societatea noastra cat si anterior inceperii activitatii acesteia, de catre cabinetele de avocatura colaboratoare.

In cazul in care aveti bilete la ordin sau cecuri refuzate la plata de banci pentru lipsa totala sau partiala de disponibil va putem reprezenta in vederea investirii acestora cu formula executorie si ulterior in cadrul procedurii de executare silita derulate cu ajutorul executorului judecatoresc pentru recuperare debite.

    Deoarece executarea silita (recuperare debite facuta cu ajutorul uni executor juudecatoresc) este faza in care puteti pune in executare titlurile executorii obtinute prin investirea hotararilor judecatoresti sau a altor acte cu putere executorie (bilet la ordin, cec, conventie incheiata la notar cu forta executorie).

Trebuie stiut ca debitorii pot face contestatii la executare sau ca executorii trebuie ajutati de specialisti pentru a aduce efectiv in conturile societatii dumneavoastra sumele de bani la care sunteti indreptatiti a le primi(recuperare debite asistati fiind de un profesionist).

Pe parcursul procedurilor de recuperare a debitului societatea noastra nu va recurge pentru îndeplinirea contractului la nici o metodă care poate pune în pericol relaţii sociale, incluzând, dar fără a se limita la ameninţări, şantaj, răpiri,agresiune sau alte acte violente.Ambele părţi contractante se obligă să păstreze faţă de terţe persoane confidenţialitatea asupra datelor, actelor şi informaţiilor, privind clauzele contractului de mandat care va fi semnat de societatea noastra si client,cu privire la onorarii, date privind sumele de recuperat, debitori, cu excepţia situaţiilor când părţile sunt obligate prin lege, în cadrul unei proceduri administrative sau judecătoreşti legale, să furnizeze astfel de date, acte, informaţii, relaţii autorităţilor publice competente.

 

 


 
 
CONTACT DEBIT COLECTSIB

 arata tel , arata mobil
 arata email
 
reclama
powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro

Ne vom ocupa de recuperarea sumelor restante de bani pentru dvs. cu diligenta unui bun proprietar al creantei. NU RECUPERAM - NU PLATITI NIMIC
 
X